måndag 26 maj 2008

Do the truffel-shuffel

Det var myskväll i kappangrottan i lördags (och med kappangrottan så menar jag förstås lokalen vi hyr på järntorget här i Göteborg), Bollen hade tagit med sig hembakade bullar, Gräddnos dök upp med två flaskor rosévin, och jag? Jag stod för det glada humöret. Ni förstår, över 2 miljoner svenskar såg ovetandes vårt gemensamma bidrag till the Eurovision Song Contest.
För vi har karriär utöver våra bidrag till litteratur Sverige, Gräddnos brukar säga: ”Texten må vara vår livmoder, men musiken är vår säd”. Med projekt ständigt på gång så har man det svårt att hitta tid för kvinnor och vin. Just nu är jag och Bollen i fullfärd med att turnera Europa runt med vår under-under-underground grupp – ”Army of Fans” där vi är generalerna och våra fans är privates. Våra efterfester är notoriska bland undergroundkretsarna där vi förhåller oss till att sitta i varsin kontorsstol och kommenderar våra trogna soldater att knulla, utnyttja och missbruka varandra – allt i en strikt militärisk anda. Jag förstår om ni inte hört talas om oss, vi är jävligt underground.

Men åter till lördagkväll.

Det här har inte varit ett litet projekt, det såg länge mörkt ut, men likt alla förlossningar så måste man färdas genom en mörk tunnel för att äntligen se ljuset.
Resan började för lite mer än ett år sedan då vi tre satt och brainstormade en liveshow likt ingen annan, vi struntade i musiken och fokuserade bara på ”showen”. Vi ville ha lite drakar, lite änglar, lite demoner, några brudar och R Kellys hemmavideo. Så här såg vårt koncept ut:

Typ en ängel och en demon som battlar om brudarna, ängeln försöker visa att han är grymmast för han skulle aldrig ljuga eller vara otrogen mot sina brudar. Demonen skulle då snärja kjoltygen genom att förnedra dem med sprit i ansiktet och sen charmigt dissa dem. Klimax kommer då demonen förnekar sitt sociala arv och blir en ängel han med, tillsammans så skippar de brudarna och tillfredställer varandra istället.

Vi tog vår idé to the road och pitchade den till varje land i hela Europa, Österrike skrattade åt oss, svenskarna sa att de gillade vår idé men världen var nog inte mogen för den riktigt än. Tillslut så nappade ett land vi sen tidigt avfärdat. Vi tänkte ”Fan, Azerbaijan? Det är ju bara nollor som bor där”. Men tji fick ni, Sverige! Vem fick över 130 poäng och vem fick 48?

Vi har redan börjat fila på nästa års bidrag, kanske ni är lite mer intresserade då? Ni kommer böna och be på era bara ben, ni kommer gråta fram ett ”Rädda oss!” Och vi kommer viska ”Nej!”

Inga kommentarer: